Anekdootteja kaikesta muusta kuin ilmailusta

Calendar

« January 2021 »
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Categories

Style

Sykkivä suoni

Category: Taide
Posted: 2009-03-04 23:13

Tämän kaiken hiljaisuuden vallitessa on poetiikan erikoistutkija Carl Johan Haiku nuorempi löytänyt Einari Joen arkistojen kätköistä aikaisemmin julkaisemattoman, nelipolvisen trokeen poljentoa lähes tarunomaisesti jäljittelevän, kansallisesti merkittäväksi arvioidun runoelman. Historian siivet ovat paikoin kaltoin tätä aarretta kohdelleet, ajoittain teksti on kenties hämärtynyt taiteilijan itsensä toimesta. Tai sitten lokki on vain paskonut rantakahvilassa paperin päälle. Hiljentykäämme nyt kuuntelemaan sherrylasin ääressä tuota ajan, ja tajunnan, pysäyttävää luomusta.

"Luona Suomineidon pohkeen,
on paikka miehen rohkeen.
Siel uutisis heiluu veitsi,
joskus maila taikka peitsi.

Vaikka maassa vielä lunta,
paljastuu alta Satakunta,
mustalaista totta kai,
mitä luulit sie, hai, hai.

On siellä iso kylä,
jonka läpi vesiväylä,
kuljettaa Reetan sekä Jaskan,
pois keskeltä kaiken . ..

Ja kylässä pelataan lätkää,
korttipakan tunnuksin hakataan jätkää,
vaan liekö pärjää taaskaan pata,
lupauksiaan ei tuskin kata.

Keskeltä synkän taigan,
takaa lentopaikan,
löytyy parakki katala,
jossa mieli matala,
ei viihdy kuin tovin,
kun tulee jo kenkää kovin, kovin.

Tuolla luojan selän takana,
asuu joukko varsin pakana,
monen monta jussia,
taitavat toisiaan öisin. ...

On meno bling-bling,
työkaluna valkoinen king,
ei maininta siitä miestä kaada,
tosin turpaansa voi saada,
luona kotikaupunkimme torin,
ah niin ihanan, Porin, Porin."
Permalink Comments (92)

Tämä joulu ei pääse koskaan perille. Vai pääseekö?!?

Category: fiilistely
Posted: 2008-12-20 02:33

Eletään armon vuotta 2008. Joku näki unta, että joulupukki tulee tuomaan lahjoja ahkerille opiskelijoille kovan työn päätökseksi. Uni oli täyttä valetta. Oikeasti pukki kävi vain tuomassa risuja ja kertomassa, että OH-CJM:ssa on pommi! Onneksi kukaan ei välittänyt Ahj... siis pukin perättömistä väitteistä, vaan n. 6 tyyppiä lähti minimeistä piittaamatta uhkarohkealle matkalle kanasen puuron avittamana. Jostain syystä "tontuille" tuli mieleen oikoa reittiä, ja lopputulos oli se että bensaa kului enemmän mitä piti, josta anssi ei ollut erityisen tyytyväinen. Uhkailut eivät auttaneet vaan puolet kurssista lensivät pihalle. Onneksi Porilaiset eivät välittäneet tästä vaan antoivat sen sijaan myös atpl-vaiheen kimmon kokeet. POF meni sattumalta läpi mutta sen sijaan nederströmin binäärit aiheuttivat osalla ongelmia. Loppukaneettina todettakoon, että Kingillä saa myös yhdellä moottorilla gradientiksi 100% 50% flaipoilla.
Permalink Comments (99)

Joulutarina

Category: fiilistely
Posted: 2008-12-17 21:30

Korvatunturin porotallissa nro4 oli hiljaista. Joulu oli jo ovella, namusia ripustettu kuusen oksilla jnejne. Joulupukki katseli vuoden kohokohtansa kieppeille säätontun arpomia ennusteita ja totesi että tänä vuonna pääsisi ensimmäistä kertaa rauhassa nauttimaan glökiä ja kuuntelemaan Roy Orbisonin albumia Oh where did all the christmases go. OVC001, tuohon keliin ei Petterilläkään olisi asiaa vaikka sillä uunituore punanenäkelpoisuus olikin a-klinikalla juuri todettu.

Juuri silloin Clauswebjärjestelmään ilmestyi viesti. Kirottu Ferros-tonttu, mitä sillä nyt oli asiaa!

"Maailmanlapset odottavat joulua kovasti. Tunti päivässä ei vie pukin aikaa paljon mutta saa lapset hyvälle mielelle. Pukin on nyt oltava aktiivi, 24. päivä laitetaan täysi rähinä päälle eli kelistä riippumatta porot ilmaan. Paketit on oltava jaettu keskiyöhön mennessä! Yhtäkään lähtöä ei vielä ole koneelle merkattu... FE-T"

Pukkia vitu.. harmitti. Sinnekö sitä taas joutuu, korvien suojapusseja repimään vaakasuoraan satavaan räntään. Ferros täällä sillä aikaa nuolee muorin piparia ja minäpoika se kiskon poronsarvea muniin omasta ja muiden turvallisuudesta piittaamatta. Vaan kukapa sitä pukiksi pukin paikalle tulisi, pukki pohti ja veti valkoisen tekoparran naamaansa.

"Merry Fucking Christmas..."


http://epablogi.marjaniemi.com/upload/santa_claus_is_coming.jpg
Permalink Comments (105)

Kun Tähdet Taivaalla Gimmelsi

Category: fiilistely
Posted: 2008-11-27 16:23

(Huom! Seuraavat tapahtumat ovat muistinvaraisia, joten muutamissa yksityiskohdissa on otettu maltillinen linja, jotta ei sorruttaisi tapahtuminen vääristelyyn, vaan pysyttäisiin faktatietiohin pohjautuvassa raportoinissa.)

Tallinnalaisessa satama-altaassa järjestetty risteily keräsi jälleen
yhteen tutut ja tuntemattomat takarivin tähdenlennot.

Mukaan oli saatu houkuteltua myös muutama (n.9+19 kpl) megatähti vain 29 eurolla/stara.

Risteily alkoi odottavissa tunnelmissa huonon alkuruuan ja vielä huonomman pääruuan evästämänä. Oikeastaan ruokaa ala-arvoisempaa olivat vain päivällisseura ja pöytäpuheet.

Ruokaa vasta sulateltaessa moni risteilyvieras livahti ohimennen Supermarkettiin, joka oli jostain tupsahtanut tax-free-myymälän paikalle. Sieltä mukaan tarttui monenmoisia medikaalinpoistokemikaaleja.

Kun voiteluaineet ja hyydykkeet olivat hankittuina, oli mukava siirtyä hyttien uumeniin katsomaan televisiosta discon tanssilattiaa ja Kara-Åke-ravintolan meininkiä ja maininkeja. Autioina, mutta niin kutsuvina ne ruudulla loistivat.

Eipä siis livahtanutkaan montaa aikayksikköä (aikayksikkö = 0,831L olutta), kun monen laivamatkaajan diurnal variation osoittautui man-to-animal-malliseksi, ja yön kiihkeä ja kuuma rytmi tempaisi mukaansa koko konkkaronkan. Näin ollen joukko - osa kasvonsa menettäneinä ja osa muuten vain naamat olleina - siirtyi nauttimaan laivan viihdetarjonnasta.

Kyseinen viihdetarjonta olikin monipuolisuudessaan mahtava ja kaikille löytyi varmasti omantyyppistä ohjelmaa, esimerkiksi hippaa ja kasojen tekemistä laivan käytävälabyrintissa. Jotkut onnistuivat myös valttämään kaikki ohjelmanumerot, joita laivan eri estraadeilla oli tarjolla.

Runsaasta tarjonnasta huolimatta yön yllättävin ja liikuttavinkin esitys koettiin kuitenkin eräällä hyttikäytävällä, kun Gimmel- liveakti pyörähti käyntiin. Kyseessä oli tietojen mukaan ainutkertainen re-unite-keikka.

Tämän jälkeen ei kukaan voinut vastustaa tanssilattian kutsua ja vesipullojen korkit poksahdellen iloinen juhlaseurue siirtyi heilumaan tiiviisti pakatulle ja tahmealle laminaatille. Levyjä ja tanssikansaa pyöritti luonnollisesti Itämeren kuumin tiskijaska DJ/MC/QNH Pablo Discobar.

Kun tanssikyynärpäät eivät tuntien tamppaamisen jälkeen enää kohonneet tarpeeksi, siirtyivät jotkut uupuneet, mutta onnelliset juhlijat unimaailman VIP-puolelle.

Kun nukkumaanmenoa hieman myöhäisempi aamu sarasti, kömpi kauneusuniltaan pirteää juhlakansaa. Ilkeä vatsapöpö, jonka oletettavin alkuperä oli varmaankin edellisen illan luokaton ruoka, veti kuitenkin muutaman sankarin hieman heikoksi. Tukeva meriaamiainen, joka sisälsi ilmattua olutta ja taskulämmintä *-jallua, auttoi kuitenkin kaikki jaloilleen.

Hienolle risteilyaamulle hieman kitkerän, savuisen, tammisen, hedelmäisen, pirskahtelevan ja täyteläisen sivumaun antoi kuitenkin eräs kilahtanut ja punertavalla pään alueella varustettu mieshenkilö, joka saatuaan edellisyönä alasti kannella heiluessaan kohtalokkaan vakavan keuhkokuumen, repi palasiksi ja poltti joka ikisen romaanin, joita laivan supermarketissa oli myynnissä. Lisäksi hän takavarikoi yhden passin ja suttasi siitä passikuvan.

Tämä episodi ei kuitenkaan pilannut hienoa kokonaisuutta, vaan kaikille mukana olleille jäi todennäköisesti yhtä utuiset muistot reissusta! Hurmoshenkinen tunnelma tiivistyi jaloin kosketeltavaksi laivan saavuttua terminaaliin ja koko risteilyväen laulaessa yhteen ääneen seuraavasti:

CHORUS:
Hai, hai, hai, mä oon sun samurai
Tuppeen tiukkaan miekkani laittaa sain
Hai, hai, hai, mä oon sun samurai
Tuppeen laittaa miekkani sain

Alla kultaisen kuun, käyn saalistamaan
Sulla kostutan suun, elon piston näin jaan
Se makioittaa, se liihoittaa
Voin näin ratsastaa, kimman mukaan vimman saa katsastaa

CHORUS

Kata silkkisi vieheen, laukkaa taas taivaisiin
Avaat kukkaisen kieheen, suut jää vaivaisiin
Yössä oot työssä, se makioittaa
Kanna, vie, anna, se liihoittaa
Tuima mies, huima, voin näin ratsastaa
Kimman mukaan vimman saa katsastaa

CHORUS

Sai, sai, sai, sai, samurai
Sai, sai, sai, sai, samurai

CHORUS
http://epablogi.marjaniemi.com/upload/samurai300.png
Permalink Comments (110)
« First « Previous
1 of 5
Local time: 2021-01-20 10:53 GMT+2
Powered by sBLOG © 2005 Servous